5. English text

Óramutató irányban haladva a Sarkcsillag körül Találhatjuk a Camelopardalis (Cam) vagyis magyarul a Zsiráf csillagképet, amely a városból nemigen látható, és ugyanígy van ez a Lynx (Lyn), vagyis a Hiúz csillagképpel is, amelynek csak a fényesebbik csillaga, az alfája látszik, az is csak fényszegényebb helyekről. A sarkcsillagtól kissé távolabb, félig-meddig a Cassiopeia alatt látható a Perezeuusz, latinul Perseus (Per) csillagkép, amely lényegében a Tejúton fekszik csak a bal lába lelóg arról. Pont ez a bal lába érdekes nekünk, és be is jelöltem azt az ominózus csillagot egy kis nyíllal, amely fontos lesz az emberiség történetében. Az Algol az a csillag. 98 fényévre van tőlünk. Ide fogják evakuálni az emberiség lelkeit a végítélet során. Ez és a Mirfok a csillagkép legfényesebbje városból is látszik.

A balra lévő Auriga (Aur), magyarul Szekeres csillagkép alfája (a Capella, Erichthonius) városból is látható. Alatta majd a Bika csillagkép lesz, de az Auriga szintén a Tejút csillagai között fellehető csillagkép.

Az égnek ezen a darabján sem tolakszanak a híres galaxisok, nem úgy, mit a később bemutatott Szűz csillagképben. A 869, és a 884 x-ray pulzárok (jobbra fent) nem figyelhetők meg egyszerű eszközökkel. A kép jobb alsó sarkában még lapul egy eléggé halvány kisméretű csillagkép, a Triangulum (Tri), vagyis a Háromszög. Városból egyáltalán nem látszik. Csak azok a csillagok látszanak, amelyek jó nagy piros pöttyel lettek rajzolva.

És ezzel lassan elérjük majd az állatövet, amelyet mindig egy állatövi jellel is meg fogunk jelölni. Ez az a csillagképi öv, amely naponta szerepel a médiákban, miután újra nagy erőre kapott az asztrológia tudománya. A hölgyeket bizony nagyon is érdekli. Az ő inkább humán érdeklődésüknek valóban nagyon fontos is ez. Ez nem rosszabb a reál gondolkodásnál, csak máshonnan vizsgálgatja a világot. Azt se tévesszük szem elől, hogy Magyarország lakosságának 70%-a hívő embernek vallotta magát. Mindez 40 év materialista diktatúra után van így. Persze, ahogy az emberekkel beszélgetek, nagyon furcsa módon hisznek az Istenben. Az ezer éves egyházi diktatúra sem múlt el teljesen nyomtalanul a lelkekben. A máglyák félelme még felfedezhető a szemekben.

STARLAP STARLAP NEXT KÖVETKEZŐ

LEVELEK NEKÜNKmail